Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

... Λιονέλ Μέσι - ο ζωγράφος της μπάλας ...

*
Γιώργος Νασμής
***
*
ΜΕΣΙ - ΕΒΑΛΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΚΑΙ ΘΑΜΠΩΣΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
*
Ο Θεός είμαι εγώ
*
Δεν είναι ο διάδοχος του Μαραντόνα αλλά του... Βαν Γκογκ. Γιατί ο Λιονέλ Μέσι απλώς δεν είναι ποδοσφαιριστής αλλά κορυφαίος ζωγράφος. Αν οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο αποτυπώνονταν με χρώματα σε καμβά τότε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα αντίστοιχο με την «Εναστρη νύχτα» του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου.

Η Αρσεναλ και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε στην ιδιοφυΐα του μικρόσωμου Αργεντινού. Τέσσερα γκολ σε προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι απλά, σαν σε προπόνηση. Κι ύστερα χαμογελαστός δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος και έφυγε για τα αποδυτήρια σαν να έκανε το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν η κορυφαία ομάδα του κόσμου Μπαρτσελόνα πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ συντρίβοντας τους «κανονιέρηδες» με 4-1. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο (21 και 27 Απριλίου οι αγώνες) με τον οποίον οι «μπλάουγκρανα» διατηρούν σχέση μίσους και πάθους.

Η «Ελ Παΐς» είχε το θάρρος να το παραδεχτεί: Εξαντλήθηκαν οι χαρακτηρισμοί για τον Μέσι. Εξωγήινος, μάγος, θεός του ποδοσφαίρου, κορυφαίος μουσικός της τζαζ, ιδιοφυΐα.

«Απλώς ελεύθερος», λέει ο ίδιος. «Γιατί όταν έχω την μπάλα στα πόδια μου νιώθω σαν να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στη γη. Κι αυτό το αίσθημα της ελευθερίας δεν μπορεί να σου το δώσει κανένας τίτλος και κανένα χρηματικό ποσό».

ΤΟΝ ΤΣΑΝΤΙΣΑΝ...
*
Οσοι χαρακτηρίζουν τον Μέσι διάδοχο του Μαραντόνα κάνουν τεράστιο λάθος. Γιατί ο 23χρονος παίκτης έχει θέσει τα δικά του στάνταρ που είναι ανώτερα από αυτά του θεού των Αργεντινών. Γρήγορος σαν σαΐτα, ντριμπλαδόρος, διορατικός, εκτελεστικός, ομαδικός και κυρίως χαμογελαστός. Αρκεί βέβαια να μην τον πειράξεις. Το τελευταίο δεν το γνώριζε ο Δανός Μπέντνερ. Και έκανε το λάθος να ανοίξει το σκορ στο Καμπ Νου στο 18΄. Ο Μέσι συνοφρυώθηκε, τσαντίστηκε. Σαν να του πήραν το γλειφιτζούρι από το χέρι. Με φάτσα σαν του μικρού Ινδιάνου Καριμπού από τα κόμικς ανέλαβε δράση.

Τρία λεπτά μετά πήρε την μπάλα, έφτασε έξω από την περιοχή και με κεραυνό έστειλε φιλάκια στον Μπέντνερ. Στο 37΄ ασίστ από τον Πέδρο στη μικρή περιοχή, αλλάζει πόδι και 2-1. Μικρή ανάσα μέχρι το 42΄. Φεύγει σαν βέλος στην πλάτη της άμυνας της Αρσεναλ και μπροστά στην έξοδο του Αλμούνια στέλνει με λόμπα την μπάλα στα δίχτυα. Όχι, δεν τελειώσαμε. Από τα όλε όλε του δευτέρου ημιχρόνου στο... γλυκό του 88΄. Προσπερνά σαν σταματημένους όποιους βρίσκει μπροστά του. Πρώτο σουτ Αλμούνια. Δεύτερο σουτ δίχτυα. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Ρεάλ είναι εδώ. Εl clasico το Σάββατο και τελικός Τσάμπιονς Λιγκ στις 22 Μαΐου στο Μπερναμπέου. «Γιατί, Θεέ μου», μονολογούν οι «μερένγκες».
---
Σημ.: την εικονογράφηση επιμελήθηκαν οι Stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: