Κυριακή 25 Απριλίου 2010

... ΔΝΤ - εισβολή στην Ευρώπη μέσω Αθηνών ...

*
Πλοηγός
***
*
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΠΛΟΥΖ
ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
*



Τραγική φιγούρα των Παπανδρέου ο πρωθυπουργός στο φολκλορικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες και τα όμορφα σπιτάκια στό Καστελλόριζο, γνωστό και σαν Μεγίστη, απήυθυνε το προσεκτικά προετοιμασμένο διάγγελμα-ανακοίνωση του ΔΝΤ στον περήφανο ελληνικό λαό. Μεγίστη προσβολή και η εντεχνιέντως συμμετέχουσα στο ντεκόρ Κυρά της Ρω με την Ελληνική σημαία, και η περιφρόνησή του στο ιστορικό βάρος και την αγωνιστική παράδοση του επωνύμου που φέρει, και στους Δημοκρατικούς θεσμούς τους οποίους όφειλε να σεβασθεί θέτοντας την προαποφασισμένη υπεραντλαντικώς προσφυγή στο ΔΝΤ τουλάχιστον σε δημοψήφισμα. Αποκλειστικά μόνος του, μαζί με τον βαθμολογητή αντιπρόεδρο και την κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν την χώρα πραξικοπηματικά μέσα απο ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο κατευθείαν στην Ουάσιγκτον, στο ΔΝΤ και τις αγκαλιές της Παγκόσμιας Τράπεζας και των σκοτεινών μετόχων της.

"Το ραντεβού με την Ιστορία" αυτή την φορά ολοκληρώθηκε ταχύτατα - μέσα σε ενα εξάμηνο-, αφήνοντας πίσω της συντρίμμια την Ελλάδα, αποδυναμωμένη για όποια αντίδραση στην επερχόμενη παγκόσμια γεωπολιτική θύελλα. "Με ενα σμπάρο δυό και τρία τρυγόνια" βέβαια για τους υπεραντλαντικούς σχεδιαστές , καθώς η εισβολή "εν Αθήναις" του ΔΝΤ πέρα απο τις όποιες οικονομικές παραμέτρους και ζεστά κέρδη, αποτελεί πρωτίστως "πολιτική παραβίαση" των συνόρων της Ευρώπης με την πλήρη αμερικανοποίηση και υποταγή της τελευταίας "ευρωπαίζουσας" χώρας των Βαλκανίων. Ετσι, και παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Γερμανίας απο την εποχή της Κροατίας να επεκτείνει το οικονομικό και πολιτικό lebensraum και ηγεμονία της στα Βαλκάνια, η απώλεια της Ελλάδας στα χέρια των Αμερικανών, αποτελεί ενα βαρύτατο πλήγμα και για την μύωπα πολιτικό νάνο σημερινή καγκελλάριο του Βερολίνου και για την "ισχυρή Ευρώπη" και ολοκληρώνει την αμερικανική ηγεμονία στην ζώνη των Βαλκανίων.

Ο αμερικάνικος Δουρειος ίππος της Ελλάδας στην καρδιά των Βρυξελλών καθώς θα εξαπλώνεται στην ζώνη των PIIGS και νοτιοανατολικά του Βερολίνου θα ποδηγετήσει ολοκληρωτικά την Ευρώπη στο άρμα της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου. Για μια χούφτα ευρώ, η Ευρώπη "τσεκαρίστηκε" λίγο πρίν σηκωθεί η αυλαία για το κυρίως επερχόμενο έργο με φόντο την καιόμενη Περσέπολη...

Οπως ποιητικά μας θύμισε και υποσχέθηκε ο ρομαντικός πρωθυπουργός, στην Ιθάκη μας περιμένει ενα όμορφο λιμάνι. Ξέχασε όμως την πραγματική Καβαφική αξία, το ταξίδι με τους αγώνες και όχι το λιμάνι όπου έτσι κι αλλιώς, περιμένουν τρώγοντας και πίνοντας το βιός του οι μνηστήρες.

Ω Πανελόπη είσαι πλέον η μόνη μας ελπίδα, περιμένουμε ναρθείς...
---
ploigos1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: