Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

... φήμες, φήμες - γκρίζες, μαύρες, κατάμαυρες ...

*
Παντελής Μπουκάλας
***
*
Μια ωραία ατμόσφαιρα

*
Υπουργοί που αντιδικούν με δηλώσεις και διαρροές για το ποιος φταίει περισσότερο για την ακρίβεια· την ίδια στιγμή, αδιάφορες για τις σκιαμαχίες, οι τιμές ανηφορίζουν εξαϋλώνοντας το οικογενειακό εισόδημα: μυστηριωδώς, τα προϊόντα που εξάγουμε κοστίζουν εδώ πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία, λ.χ., όπου τα στέλνουμε. Βουλευτές, μέλη των Εξεταστικών, που αερίζουν στα τηλεπαράθυρα απόρρητα έγγραφα της δικογραφίας και καμαρώνουν γι’ αυτό, καμαρώνουν για την καραμπινάτη παρανομία· και δεν βρέθηκε ώς τώρα κανείς από τους μεγαλοοικοδεσπότες τους να τους πει κάτι για την αντιθεσμική απρέπειά τους ή να αντιληφθεί ότι γίνεται και ο ίδιος συνεργός.

Εκείνος ο κ. Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ, αφού είδε κι απόειδε ότι δεν τα καταφέρνει με τις ατάκες, περιφέρεται από καναλίου εις κανάλιον κραδαίνοντας σαν μάχαιρα τα ίδια «καυτά χαρτιά» – κι όλοι χασκογελάνε με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, που έχει τους δικούς του λόγους να μαγαρίζει τα πάντα.

Λίστες δωροληπτών με τα ονόματα σβησμένα επιμελώς με μπλάνκο, ώστε να μπορεί ο καθείς να σπέρνει φήμες, να διαδίδει «αποκλειστικές πληροφορίες», να καίει αντιπάλους του. Και κανείς ένοχος δεν βρίσκεται της αλλοίωσης των στοιχείων. Ή μάλλον βρέθηκε ένας: ήδη οι διωκτικές αρχές κινούνται να συλλάβουν ως υπαίτιο τον Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ, αλλά αυτός το μυρίστηκε και ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό, να φύγει, να σωθεί.

Νοσοκομεία που μένουν δίχως βελόνες, γάντια και οινόπνευμα (φαίνεται ότι ο οικονομικός πατριωτισμός αγγίζει τους προμηθευτές όσο και τους βενζινέμπορους)· και αναβάλλονται ως εκ τούτου, ίσως για του Αγίου Ποτέ σε ορισμένες περιπτώσεις, όχι μόνο τα χειρουργεία αλλά κι οι απλές αιματολογικές εξετάσεις. Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο τότε με τις περιπέτειες του υπουργού που δεν έβρισκε αξονικό, κι έτσι οι υπεύθυνοι για την Υγεία δεν κρίνουν αναγκαίο να δώσουν λύσεις και μας χορταίνουν με τηλεοπτικές εξηγήσεις.

Και φήμες, φήμες, φήμες: γκρίζες, μαύρες, κατάμαυρες. Ναι, είναι ηλίου (ή μάλλον Ηλιόπουλου, Ντίνου Ηλιόπουλου) φαεινότερον: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies


Δεν υπάρχουν σχόλια: