Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

... το "κράτος" των δικαστών ...

*
kentri.gr
***
*
Σε παρασυναγωγές
.
αποφασίζουν
.
για θέματα Δικαιοσύνης;
*
Σάλο έχει προκαλέσει στο δικαστικό σώμα η συγκλονιστική συνέντευξη του Α΄ αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου στο kentri.gr και στον "Κόσμο του Επενδυτή" για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική δικαιοσύνη.

Δικαστές όλων των βαθμίδων εκφράζουν την ικανοποίησή τους που ένας ανώτατος δικαστής εν ενεργεία, έστω και λίγο πριν την αποχώρησή του από το σώμα, αποκαλύπτει πράγματα και καταστάσεις που απαξιώνουν τη δικαιοσύνη συνολικά.

Αντίθετα αναστάτωση έχει προκαλέσει σε αυτούς που αποτελούν αυτό που ο κ. Παπανικολάου έχει αποκαλέσει «αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό» και που στη συνέντευξή του φωτογραφίζει.

Και αυτός ο μηχανισμός, αισθάνεται τόσο ισχυρός, που δεν κρύβεται πλέον, πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με ατζέντα με το άλλοθι των κοινωνικών συνευρέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, μία από τις τελευταίες συναντήσεις πραγματοποιήθηκε, την Πεμπτη 27 Μαϊου, στο σπίτι του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρώην Γεν. Γραμματέα των υπουργείων Δημ. Τάξεως και Δικαιοσύνης και άλλοτε Βασιλικού Επιτρόπου Εκτάκτων Στρατοδικείων, Αθανάσιου Ανδρεουλάκου.

Συμμετείχαν: ο προϊστάμενος Επιθεώρησης Εμμ. Καλούδης, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας, οι Προϊστάμενοι των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελλάκος και Ελένη Ράικου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας.

Εντωμεταξύ σήμερα η ΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά με Δελτίο Τύπου στον κ. Παπανικολάου αλλά όχι επί της ουσίας των συγκλονιστικών καταγγελιών. Το κείμενο δεν έφερε υπογραφές, παρά μόνο σφραγίδα της Ένωσης και από έρευνα που κάναμε προκύπτει ότι μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης δεν είχαν λάβει περί αυτού γνώση.
***
Το σύστημα
.
των παρασυνάγωγων δικαστών
.
παρακωλύει το άνοιγμα
.
των λογαριασμών για Siemens
*
Παρελκυστική τακτική στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στο άνοιγμα των λογαριασμών εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Siemens, καταλογίζει εκτός από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος.

Η υπό τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γκρόζο Επιτροπή, είπε ο κ. Προβόπουλος, δεν έχει δώσει ακόμη στην Τράπεζα της Ελλάδος τα απαραίτητα προς διερεύνηση στοιχεία. Γνωστοποίησε επίσης ότι ούτε έχει λάβει ακόμη αίτημα από τη Δικαιοσύνη για το άνοιγμα των λογαριασμών των κατηγορούμενων Μιχ. Χριστοφοράκου, Δ. Δενδρινού, Χρ. Καραβέλα και Πρόδρομου Μαυρίδη.

Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης πρότεινε να αποσταλεί αυστηρή επιστολή στον κ. Γκρόζο, μη οποία να κοινοποιηθεί και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ως εποπτεύοντα την Επιτροπή.

Όπως είχε γράψει στις 3/3/2010 το kentri.gr, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, στις 4/2/2010 τον κύριο Γκρόζο είχε επισκεφθεί ο κ. Σανιδάς και τον Νοέμβριο 2009 ο κ. Ζαγοριανός.

Τι σκοπό είχαν αυτές οι επισκέψεις;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies




Δεν υπάρχουν σχόλια: