Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

... bullshit, όπως θα έλεγε ο καθένας μας ...

*
Στέφανος Κασιμάτης
***
*
Ελλάδα της ελπίδας με τον... Ψωμιάδη;

*
Αν είχα μαλλιά, θα τα ξερίζωνα! Προσέξτε, παρακαλώ, τι δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος: «Ως Ν.Δ., επισημαίνουμε την επισημοποίηση της υποψηφιότητας, για την Περιφέρεια στην οποία ανήκει, του κ. Πάνου Ψωμιάδη. Και θέλω, αφού επισημάνω την επισημοποίηση της υποψηφιότητας αυτής, που έγινε σήμερα, με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, να τονίσω ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., εδώ και πολύ καιρό, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί του, του είχε εκφράσει την στήριξή του και τον είχε ενθαρρύνει να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή».

Μετά συγχωρήσεως, αλλά όλα αυτά είναι bullshit, όπως θα έλεγε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την εποχή που ήταν φοιτητής στο Harvard. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του εν λόγω κυρίου και η αποδοχή της, άνευ όρων, από μία ασθμαίνουσα Ν.Δ. το μόνο που δείχνει είναι την αδυναμία του κομματικού συστήματος, όπως το γνωρίζαμε, να επιζήσει στην μετά Χρεοκοπίαν εποχή, η οποία –ως γνωστόν– ξεκίνησε στις 23 Απριλίου. Αλλά, επί του παρόντος, ας περιοριστούμε στον εκπεσμό της Κεντροδεξιάς...

Στη συνέντευξη που έδωσε, λίγες ώρες πριν από την «επισημοποίηση» της Ν.Δ., ο Π. Ψωμιάδης επεσήμανε τρία τινά: Πρώτον, ότι καμία συνάντηση ή συνομιλία δεν είχε με τον Αντ. Σαμαρά από τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεύτερον, ότι οι «επιθέσεις» εναντίον του ξεκινούν από ορισμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι εκτελούν «διατεταγμένη υπηρεσία», αλλά δεν ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ. Τρίτον, ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό (τον σημερινό πρωθυπουργό, υπογραμμίζω) και να ζητήσει την στήριξή του. Αυτά η Ν.Δ. τα κατάπιε αμάσητα και τσακίστηκε να υιοθετήσει την υποψηφιότητα Ψωμιάδη, προφανώς επειδή στις εκλογές για την προεδρία της Ν.Δ. ο διασκεδαστής από τη Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να αποσπάσει το 10%. Εν ολίγοις, ο διασκεδαστής τους υπέβαλε σε έναν εκβιασμό και αυτοί υπέκυψαν σε χρόνο dt.

Ας αφήσουμε την πλάκα με τις καβαλαρίες του Ψωμιάδη, τις μεταμφιέσεις του, τα σουβλάκια που χλαπάκιαζε, τα μπουγελώματα κ.λπ. Μιλούμε για τον Ψωμιάδη που ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας. Τον Ψωμιάδη που κατέτμησε τα δημόσια έργα σε «σαρανταπεντάρια», ώστε να μοιράζονται σε όλους τους κατασκευαστές. Τον Ψωμιάδη που χρηματοδότησε «καθ’ υπέρβασιν» (το παραδέχθηκε χθες) τη μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία. Τον Ψωμιάδη, που έχει επανειλημμένως παραδεχθεί ότι μειώνει τα πρόστιμα, λόγω «κοινωνικής ευαισθησίας». Μιλούμε, δηλαδή, για το άκρον άωτον του λαϊκισμού. Τι πρέπει να αλλάξει σε τούτη τη χώρα, τόσο σε επίπεδο πρακτικής όσο και νοοτροπίας; Ολα αυτά που πρέπει να αλλάξουν συμπυκνώνονται στο όνομα Ψωμιάδης. Ε, λοιπόν, αυτό το πράγμα (με την καλή έννοια...) υιοθέτησε η Ν.Δ. για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Να το χαίρεται! Ξέρω ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι καμένο χαρτί.

Ξέρω ότι γελοιοποιείται με τις δικαιολογίες που εφευρίσκει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα – λ.χ., ότι έλειπε στο εξωτερικό και δεν παρακολουθούσε τι συνέβαινε εδώ. Δυστυχώς όμως, όταν λέει ότι η Ν.Δ. μετατρέπεται σε Πολιτική Ανοιξη, έχει δίκιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: