Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

... τα κέρδη τους ...

*
"Ρ"
***
*
... σκοτώνουν τον κόσμο μας
*
*
ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ: «Eίναι αναπόφευκτη λοιπόν μια νέα περικοπή των δημοσίων δαπανών και, σύμφωνα με πληροφορίες, πάλι θα περικοπούν οι δημόσιες επενδύσεις κατά 1 δισ. ευρώ. Και αυτό την ώρα που ο πρωθυπουργός στις ομιλίες του δίνει έμφαση στην ανάγκη για επενδύσεις και αναπτυξιακά μέτρα (...) Ετσι, αποτελεί μονόδρομο στις παρούσες συνθήκες για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, να προχωρήσει σε παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Να νομοθετήσει εκείνες τις ρυθμίσεις και να εφαρμόσει εκείνα τα μέτρα που θα τονώσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και θα αποτελέσουν τον καταλύτη για επανεκκίνηση της οικονομίας. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Χωρίς ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των εσόδων» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
*
ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ: «Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις και αυξάνει τους φόρους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εναρμονιστεί με τους όρους των δανειστών της χώρας, μια ομολογία του επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας Πολ Τόμσεν έρχεται να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων: Το πρόβλημα της Ελλάδας - είπε - δεν είναι το χρέος της. Είναι οι διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας της, που εμποδίζουν την αναπτυξιακή της προοπτική. Πρόκειται για μια απλή και μεγάλη αλήθεια» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
*
ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ: «Η λέξη λιτότητα θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη ευθύνη είπε ο πρωθυπουργός, ευθύνη στη διαχείριση, τη στρατηγική ανάπτυξης και τη μετάβαση στη πράσινη οικονομία (...) Η Ελλάδα είναι μια καλή επένδυση τόνισε καλώντας τους ξένους να προβούν σε επενδύσεις. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαλαρώσει ούτε σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα, ούτε στην πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών, παρά τις αντιδράσεις που συναντούν» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).
*
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ: «Η καθυστέρηση στη δημιουργία συνθηκών ενσωμάτωσης των μεταναστευτικών πληθυσμών διευκολύνει την γκετοποίηση και ωθεί ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (...) Οι νέες συνθήκες που δημιουργεί στη βάση της κοινωνίας η οικονομική κρίση θα επιδεινώνουν αυτή την κατάσταση, θα εξαθλιώσουν περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους και από ένα σημείο και πέρα ο ένας θα προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλο» (η διαπίστωση στα ΝΕΑ).
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: