Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

... "Η Αμερική ιδρύθηκε από δεξιούς εξτρεμιστές" ...

*
Μιχάλης Μητσός
***
*
Να σας συστήσουµε το Τea Ρarty

*
Ο θριαµβευτής των σηµερινών ενδιάµεσων εκλογών στις Ηνωµένες Πολιτείες θα είναι πιθανότατα το Τea Ρarty. Και για να καταλάβουµε τι εστί Τea Ρarty, θα πρέπει να γνωρίσουµε το ζεύγος Ράκοβιτς.

Η Μέρι Ράκοβιτς αισθάνθηκε για πρώτη φορά ότι χάνει τη χώρα της στις αρχές του 2008, όταν η µάχη µεταξύ Οµπάµα και Χίλαρι για το χρίσµα των Δηµοκρατικών ήταν στο φόρτε της. Τα κανάλια µετέδιδαν αποσπάσµατα των κηρυγµάτων του αιδεσιµότατου Τζερεµάια Ουάιτ (πρώην πάστορα του Οµπάµα), επιµένοντας στη φράση «Ανάθεµα την Αµερική!».

Η 53χρονη Μέρι, που είχε πρόσφατα χάσει τη δουλειά της στην Τζένεραλ Μότορς και είχε µετακοµίσει µε τον σύζυγό της στη Φλόριντα, άρχισε για πρώτη φορά στη ζωή της να σερφάρει στο Ιnternet. Εκεί έµαθε ότι ο Οµπάµα µάλλον δεν γεννήθηκε στην Αµερική.

Κι ότι µάλλον είναι κρυπτοµουσουλµάνος. Σήµερα δεν έχει πια καµιά αµφιβολία: «Ο Οµπάµα είναι ο λιγότερο αµερικανός πρόεδρος που είχαµε ποτέ».

Ο Ρον Ράκοβιτς έχασε κι αυτός τη δουλειά του στην Τζένεραλ Μότορς, σε διαφορετική µέρα από τη γυναίκα του. Οπως κι εκείνη, έλαβε κι αυτός εντολή να αδειάσει το γραφείο του µέσα σε λίγα λεπτά από την κοινοποίηση της απόλυσής του. Σήµερα ζουν σ΄ ένα προκατασκευασµένο σπίτι ανάµεσα στα νερά και τα δέντρα, στο Σίνταρ Κι της Φλόριντας. Μια προειδοποιητική πινακίδα που γράφει «Δεύτερη Τροπολογία» ενηµερώνει τον επισκέπτη ότι οι ένοικοι φέρουν όπλα. Η Σεβρολέτ της Μέρι είναι καλυµµένη µε αυτοκόλλητα που γράφουν: «Νοµιµοποιήστε το Σύνταγµα!», «Εµβρυο στο αυτοκίνητο!», «Η Αµερική ιδρύθηκε από δεξιούς εξτρεµιστές!». Το ζεύγος απεχθάνεται τα ΜSΜ (mainstream media) και ενηµερώνεται αποκλειστικά από την εκποµπή του Γκλεν Μπεκ στο Fox Νews, τα κηρύγµατα του ραδιοφωνικού παραγωγού Ρας Λίµπο και τις ιστοσελίδες του Τea Ρarty.

Τον Φεβρουάριο του 2009 η Μέρι πήγε στην πρώτη της διαδήλωση, σ΄ ένα στάδιο του Φορτ Μάιερς, όπου ο Οµπάµα ανέλυε το σχέδιο για την ανάκαµψη της οικονοµίας που είχε µόλις ψηφιστεί από το Κογκρέσο. Κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Δουλειές, όχι ρουσφέτια!». Και φώναζε συνθήµατα µαζί µε άλλα δύο άτοµα. Ολο την αποµάκρυνε η ασφάλεια κι όλο εκείνη πλησίαζε ξανά. Κάποια στιγµή βρέθηκε µπροστά στην κάµερα του Fox Νews. «Ο Οµπάµα οδηγεί την Αµερική στη χρεοκοπία!» φώναξε.

Μιλώντας σήµερα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς», παραδέχεται γελώντας πως εκείνη την ηµέρα έλεγε ό,τι της κατέβαινε.

Μερικές ηµέρες αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου 2009, ο παρουσιαστής του CΝΒC Ρικ Σαντέλι έγινε ο πρώτος που έδωσε όνοµα στις ανησυχίες του ζεύγους Ράκοβιτς και εκατοµµυρίων ακόµη οµοϊδεατών τους. Αντιδρώντας στην έκκληση του Οµπάµα να σταµατήσει το κύµα των εξώσεων, κραύγασε: «Πόσοι θέλουν να πληρώσουν για το δάνειο του γείτονα, ο οποίος θέλει να έχει ένα µπάνιο παραπάνω; Να σηκώσουν το χέρι τους! Πρόεδρε ακούς; Είναι ώρα για ένα νέο Τea Ρarty!». Κάπως έτσι γράφεται η Ιστορία.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: