Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

... Λαυρεντιάδης - ο αναχωρητής ...

*
crimes on air
***
*
Τρέμουν τις απαγωγές (;)
*
Εσώκλειστους κρατά πολλούς οικονομικούς παράγοντες των Αθηνών η αναβίωση της ένοπλης βίας που αποκαλείται "Νεοτρομοκρατία" αλλά και η συνεχιζόμενη ... αφύπνιση της κοινής γνώμης που θεωρεί και δικαίως τους πλούσιους πηγή της δικής της φτώχειας. Από τη "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" είχαν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου να διαισθανθούν τόσο φόβο, σε σημείο τέτοιο που να προτιμούν όσοι έχουν παιδιά για σπουδές στο εξωτερικό να παραμείνουν εκεί, για να έχουν επιπλέον και την ευκαιρία να απουσιάζουν και οι ίδιοι οι γονείς από την Αθηναϊκή απαγορευμένη ζώνη. Τώρα βέβαια ελλοχεύει ένας ακόμη κίνδυνος: Οι ΑΠΑΓΩΓΕΣ.

Το Crimes on air έγινε αυτόπτης μάρτυρας στην Κηφισιά ενός 49αρη διαπλεκόμενου νεοεπιχειρηματία που μόλις εξήλθε από τη βίλα του για να πάει στην εταιρεία του, οι "μπράβοι" του τον έκαναν ... σηκωτό. Δημιούργησαν μια τέτοια ομπρέλα προστασίας που ο άνθρωπος μέχρι να μπεί στο μαύρο Grand Jeep Cherokee του, υποχρεώθηκε να πηγαίνει σκυφτός. Αυτό που είδαμε λίγα μέτρα κάτω από τη βίλα προφυλακισμένου μεγαλοαπατεώνα, Παύλου Ψωμιάδη, δεν ήταν συνοδεία αλλά προσαγωγή. Και όλο αυτό σ' έναν μοναχικό δρόμο, με απόλυτο και καθαρό οπτικό πεδίο, που με το ... ντουφέκι συναντάς πεζό.

Η βόμβα όμως στον βαθιά προβληματισμένο επιχειρηματικό κόσμο, ήρθε με την απόφαση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του στην Alapis στο συνεργάτη του, Mario Al-Jebouri.

«Φεύγει μόνιμα για το Λονδίνο» λένε από το περιβάλλον του. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος -όπως επισημαίνει και ο οικονομικός αναλυτής Στ. Χαρίτος- αφού από το 2007 η Alapis έχει προχωρήσει σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που συνολικά άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ. Τραπεζικοί κύκλοι που διατηρούν στενή επαφή με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τονίζουν ότι είναι απόφαση της οικογένειάς του να ζήσει πια σε μόνιμη βάση στο Λονδίνο. Μάλιστα, απ’ ότι λέγεται, ο ίδιος είχε θορυβηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο από την τρομοκρατία αλλά και από τα περιστατικά απαγωγών που συνέβησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις των Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και Παναγόπουλου στην Αθήνα.

Μπορεί το Λονδίνο να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο στον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη, αλλά στην Ελληνική αγορά έχει προκαλέσει ιδαίτερη αίσθηση η αιφνίδια απόφαση του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη να προχωρήσει στην διακριτική αποχώρηση τόσο στην Alapis όσο και στη Lamda Partners, «πουλώντας» τις δύο εταιρείες στο «δεξί» του χέρι, το βουλγαρο-ιρακινής καταγωγής σύμβουλο επιχειρήσεων Mario Al-Jebouri (φωτό). Ο επιχειρηματίας από το εξωτερικό θα καλείται να κάνει κουμάντο και στις υπόλοιπες εταιρείες του στην Ελάδα, όπως η Proton Bank (31%) η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς επίσης και η Θρύλος ΑΕ, στην οποία διατηρεί το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.
---
προσθήκη Stavrovelonies
---
... έργα και επόμενες μέρες της ΝΕΠ ...
*
... στο χώρο του Τύπου η εταιρεία ΝΕΠ των Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη έχει ήδη αναστέλλει την έκδοση των περιοδικών Officiel, Officiel Home, Olive, Spiderman, Pokemon, Top Scorer κ.α.

Πολλοί έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για φούσκα στο χώρο των ΜΜΕ καθώς η εκδοτική εταιρεία, πριν από λίγο καιρό προχώρησε στο κλείσιμο των εφημερίδων «Σφήνα» και «Espresso Κύπρου».

Το μεγαλύτερο κακό είναι οτι η ΝΕΠ συμμετέχει με μικρά ή μεγάλα ποσοστά σε πολλά εκδοτικά συγκροτήματα και ομίλους και πολλοί φοβούνται ντόμινο δυσμενών εξελίξεων σε... πολλά «μαγαζιά». Ηδη έχουν υπάρξει διαρροές για δραστικές περικοπές ή ακόμη και για λουκέτο στην εφημερίδα Espresso και στον ραδιοσταθμό Flash...

Θυμίζουμε οτι η ΝΕΠ Εκδόσεις κατέχει:

• Το 12,53% της Πήγασος Α.Ε. (ένεση ρευστότητας στον Μπόμπολα).

• Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ.Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press).

• Το 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος (η εξαγορά έγινε εν αγνοία της οικογένειας Τεγόπουλου κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της Μάνιας).

• Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (λίγο πριν το λουκέτο στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς).

• Το 100% του ραδιοσταθμού Flash FM (από τον Κόκκαλη).

• Το 100% της Athens News.

• Το 100% της Espresso (από Φιλιππάκη - Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr

• Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr

• Τη Daily Press σε ποσοστό 100% (L officiel Hellas, Jolie, L Oficciel Hommes, BBC Olive, Spectacular Spiderman, Μπομπ Σφουγγαράκης, Top Scorer, Spiderman and Friends, parents, Ντόρα, Pokemon, Hot Wheels (είναι αυτά που έκλεισε ή θα αναστείλει την έκδοσή τους).

• Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (το πήρε από τον Γ. Τράγκα).

• Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM

• Το 100% της αθλητικής «Score»

• Το portal Nooz.gr

• Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (το πήρε από τις εκδόσεις Λιβάνη).

... ο Λαυρεντιάδης έφυγε, το "Veto" του Τριανταφυλλόπουλου έκλεισε ...


---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies


Δεν υπάρχουν σχόλια: