Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

... συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ...

*
"Ρ"
***
*
«Μόνιμο» συμβόλαιο υποταγής
*
Τις μωρές παρθένες και τους απατημένους συζύγους παριστάνουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη Γερμανία, που «παραπονιούνται» ότι οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν το μερίδιο από την «ισχυρή ανάπτυξη» της γερμανικής οικονομίας και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις για να το διεκδικήσουν.

Η ηγεσία του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων στη μεταλλουργία κατήγγειλε την κυβέρνηση της Γερμανίας και τις ενώσεις των βιομηχανιών ότι «καταστρατήγησαν το κοινωνικό συμβόλαιο» που είχε υπογραφεί με τα συνδικάτα και προέβλεπε τη διατήρηση θέσεων σταθερής εργασίας με αντάλλαγμα τη μισθολογική στασιμότητα στα προ της κρίσης επίπεδα. Οι εργατοπατέρες δηλώνουν ότι δεν έχουν γευτεί τους καρπούς του οικονομικού θαύματος της χώρας και ότι συνεχίζουν να εργάζονται σε καθεστώς επισφαλούς εργασίας όπως και στην περίοδο της κρίσης. «Η ανάκαμψη δεν έφτασε σε εμάς» λένε τα στελέχη του IG Metall, που επικαλούνται στοιχεία από 7.000 εργασιακές επιτροπές σε αντίστοιχες βιομηχανίες για να δείξουν ότι από τις προσλήψεις που έγιναν την περασμένη χρονιά μόλις το 15% αφορά συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι υπόλοιποι νεοπροσληφθέντες υπέγραψαν είτε συμβάσεις προσωρινής ή εποχιακής εργασίας (ποσοστό 43%) είτε εργάζονται με άλλου τύπου συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ποσοστό 42%).

Η αλήθεια είναι όμως ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ήταν αυτές που υπέγραψαν το επαίσχυντο «συμβόλαιο» της υποταγής των εργαζομένων στις "ανάγκες" των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, αποδεχόμενοι μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, ελαστικά ωράρια, κ.ο.κ. με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να βγάλουν κανένα συμπέρασμα γιατί καθοδηγούνται από την ίδια, την κυρίαρχη, ιδεολογία...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: