Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

... "Σπέσιαλ Ολύμπικς" - με αφορμή ...

*
Γιάννης Καλαϊτζής
***
*
Ολύμπικς
*
Η ολική νάρκωση για θεραπευτικούς σκοπούς είναι ένα οργανωμένο εγκεφαλικό επεισόδιο, μια πρόβα θανάτου που επιτρέπει στους χειρούργους να επέμβουν στο ακινητοποιημένο σώμα ερήμην του ασθενούς.



Με τη διαδικασία που περιγράψαμε η τεχνητή πτώχευση έχει τούτο το κοινό: όσο διαρκεί η μεθοδευμένη παράλυση της οικονομίας τα γκόλντεν μπόις έχουν την άνεση να αφαιρέσουν τα εισοδήματα των πολιτών και τον δημόσιο πλούτο της χώρας, χάριν της εξυγίανσης. Και εκτός από την ολική νάρκωση οι αναισθησιολόγοι εφαρμόζουν και την ονομαζόμενη «κατάσταση μέθης» που τη γνωρίσαμε με τη μορφή των καταναλωτικών δανείων, τον παροξυσμό του χρηματιστηρίου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αγαπητοί αναγνώστες, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας μας άφησαν αιώνια παρακαταθήκη 40 δισεκατομμύρια χρέος και τις λαμπρές επιδόσεις των Θάνου και Κεντέρη, ανάλογο ένδοξο παρελθόν θα δημιουργήσουν ασφαλώς οι αναμενόμενοι Σπέσιαλ Ολύμπικς.

«Οταν προ ετών παιζόταν το "Δαμάζοντας τα κύματα" του Λαρς Φον Τρίερ», γράφαμε σε προηγούμενο σημείωμα, «ο συντάκτης του παρόντος έφυγε στη μέση της προβολής θεωρώντας περιττή τη νοσοκομειακή τέχνη. Εφόσον επισκέπτεται κανείς για μια ώρα την εβδομάδα το "Ανιάτων", το ΚΑΤ ή τον Ευαγγελισμό θα εξασφαλίσει θλίψη εσαεί». Για τους αυτούς λόγους και για όσο οι κυβερνήσεις θα επιτρέπουν τη λειτουργία θεραπευτηρίων, οι «Σπέσιαλ Ολύμπικς» θα αποδεικνύονται άχρηστοι, επιζήμιοι, άκαρδοι, επιβλαβείς, βασανιστικοί.

Εάν θέλει κάποιος να θαυμάσει τον πόθο της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας στο βλέμμα των νοσηλευομένων ας περάσει ένα πρωί από το Αττικό Νοσοκομείο φερ' ειπείν ή το Κρατικό Νίκαιας όταν θα διημερεύουν. Εδώ η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται έξι και μισή το πρωί από τις καθαρίστριες και οι τηλεοπτικές κάμερες σπεύδουν μόνον «ιδίοις αναλώμασι». Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν την ακόλουθη μορφή: Γήπεδο «Παμμακάριστου», Καρδιολόγοι - Ουρολόγοι 85-84, Πνευμονολόγοι - Νευρολόγοι 102-93, Παθολόγοι - Οφθαλμίατροι 89-76. Οι αριθμοί εμφανίζουν πόσους ασθενείς εξέτασε ένας γιατρός κατά μέσον όρο στη βάρδια του. Κι ακόμα: Εγκεφαλικά 2 ώρες, 48 λεπτά και 30 δεύτερα. Εμφράγματα 2 ώρες, 35 λεπτά και 55 δεύτερα. Πολλαπλά κατάγματα 2 ώρες, 50 λεπτά και 19 δεύτερα. Η περιγραφή αφορά τις επιδόσεις των νοσοκομειακών οχημάτων στον μαραθώνιο από τον τόπο του επεισοδίου μέχρι το θεραπευτήριο. Εάν κάθε μέρα διεξάγονται αγώνες ασθενών και νοσηλευτών τόσο συναρπαστικοί, τι χρειάζονται οι Σπέσιαλ Ολύμπικς; Για τούτο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ καταστρέφουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαβάστε μια είδηση: «Δέχτηκαν με χαρά το διορισμό τους, πακετάρισαν τα πράγματά τους και νοίκιασαν σπίτια σε μερικές από τις πιο απομονωμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Ελλάδας. Τρεις μήνες αργότερα δεν έχουν λάβει ούτε μισό ευρώ για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες τους. Πρόκειται για 50 συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτές, διερμηνείς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς ιατροφαρμακευτικών αναγκών Βορείου Ελλάδος».

Και επειδή οι παγκόσμιοι αγώνες Σπέσιαλ Ολύμπικς 2011 «αποτελούν το κορυφαίο γεγονός για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται αλλά από αυτούς που εντάσσονται» (γράφουν οι οργανωτές), σπεύδει το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει αποφασιστικά στην προβολή τους, διαλύοντας τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης. Για παράδειγμα: «Η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας», διαβάζουμε, «επικαλούμενη το κόστος μεταφοράς και σίτισης των μαθητών (των ειδικών σχολείων), τα αναλυτικά προγράμματα, την κατανομή του διδακτικού προσωπικού και άλλα, προτείνει την κατάργησή τους». Και αλλού: «Λουκέτο ετοιμάζεται να μπει στο ένα από τα τρία ειδικά σχολεία κωφών και βαρήκοων που διαθέτει η Αττική σε Αργυρούπολη, Αμπελοκήπους και Πεύκη». Περισσότερα στη διεύθυνση http://www.eidikosxoleio.gr/.

Εάν οι δικοί μας συσχετισμοί είναι ανεπίτρεπτα προϊόντα κακοπιστίας και ελλιπούς πληροφόρησης, η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χαρακτηρίζει την εν λόγω διοργάνωση «συμπονετικό συντηρητισμό και κολακευτικό λαϊκισμό που αντιμετωπίζει το άτομο με νοητική αναπηρία ως αντικείμενο οίκτου και ελέους».

Πώς απαντά στα ως άνω η διοργανώτρια αρχή των Σπέσιαλ Ολύμπικς; «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας». Ακριβώς όπως ο στρατοπεδάρχης στην κινηματογραφική προσομοίωση της Μακρονήσου «Χάπυ Ντέη» του Βούλγαρη, εγκαινιάζοντας μια φανφάρα.
---
* 

Δεν υπάρχουν σχόλια: