Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

... για τα ναρκωτικά και τους χρήστες ...

*
stavrosx1
***
*
Ναρκωτικά
Μια πρώτη "επαφή" με τις αντιδράσεις για το σχέδιο Νόμου που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικά τα δημοσιεύματα του Τύπου ως προς τις "φιλοσοφίες" που εκπορεύονται τόσο από την αστική τάξη ("Τα Νέα"), όσο και από την κομμουνιστική Αριστερά ("Ριζοσπάστης"). Ας τα δούμε σε περίληψη ...
*
Θετικές εξαγγελίες
*
«Το εμπόριο ναρκωτικών θεωρείται μία από τις τρεις πιο επικερδείς εγκληματικές δραστηριότητες στον πλανήτη - μαζί με την παράνομη διακίνηση όπλων και ανθρώπων (...) Η εξάπλωσή τους στηρίζεται σε τεράστια δίκτυα, τα οποία είναι συνυφασμένα με την εγκληματικότητα και αδίστακτα στις μεθόδους που χρησιμοποιούν (...) Από τη δεκαετία του 1980 ο κ. Παπανδρέου είχε συνταχθεί με την άποψη ότι ο χρήστης είναι ασθενής και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σε αυτό το πνεύμα κινείται το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για πρώτη φορά προβλέπεται η πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών (...) Τολμηρή πρωτοβουλία (...) Αρκεί βεβαίως να συνδυαστεί με συμπληρωματικές πολιτικές (...) Στο πλαίσιο αυτό είναι ιδιαίτερα θετικές οι χθεσινές εξαγγελίες για χορήγηση μεθαδόνης από 24 νοσοκομεία, από τα μέσα Σεπτεμβρίου» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


*
Για τη ναρκω-καταστολή και την κρατική πρέζα
*

«Επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η κυβέρνηση μέσω της νομοθεσίας που αφορά τα ναρκωτικά, καθώς προσανατολίζεται στην πλήρη αποποινικοποίηση του χρήστη ναρκωτικών ουσιών, τα αδικήματα για προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης για ιδία χρήση μετατρέπονται από πλημμέλημα σε πταίσμα, ενώ μειώνεται η ποινή για τους διακινητές (...) Στη διαγραφή της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών οδηγεί η εμμονή της κυβέρνησης για τη γενίκευση της χορήγησης υποκατάστατων από σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία (...) Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν τους νέους στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τη συναίνεση των άλλων - πλην ΚΚΕ - κομμάτων, η κυβέρνηση αναγορεύεται επίσημος προμηθευτής "κρατικής πρέζας"» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: