Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

... πινακοθήκη ηλιθίων ...

*
Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος
***
*
Το ιστορικό σφάλμα: πως φτάσαμε από τους
.
"τεμπέληδες 'Ελληνες" στην κρίση του ευρώ!
*
Επί περίπου δύο χρόνια το "θεσμικό" πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας, προεξάρχοντος, βεβαίως, του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου του Γιώργου Παπανδρέου καλλιεργούσε την άποψη πως "η Ελλάδα καταρρέει επειδή είναι ο αδύναμος κρίκος σε μία ανθεκτική ευρωζώνη.
.
Ο πρώην πρωθυπουργός ανεχόταν -για να μην πούμε πως υπέθαλπτε- τις ύβρεις της Μέρκελ, των Ολλανδών, των Αυστριακών και άλλων "εταίρων" για τους "τεμπέληδες και απατεώνες Έλληνες", ενώ στο εσωτερικό κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Θ. Πάγκαλος, ερμήνευαν την οικονομική κρίση ως... τιμωρία για την ασύδοτη ζωή των Ελλήνων. Η κατακλείδα αυτών των επιχειρημάτων; Το ΄γνωστό..."ολοι μαζί τα φάγαμε".
Επί δύο χρόνια, μία χώρα αυτομαστιγώνεται, η πολιτική ελίτ της την διασύρει στο εξωτερικό και υποβάλλει την κοινωνία σε ένα πρωτόγνωρο "θεραπευτικό σοκ" που θα ταίριαζε στην... Μπουργκίνα Φάσο και όχι σε μία ευρωπαϊκή χώρα- μέλος της ευρωζώνης...

Τώρα, δια στόματος των επίσημων συνομιλητών της ελληνικής κυβέρνησης (Ολι Ρεν, Ρομπάϊ, Γιούνκερ κ.ά), αποκαλύπτεται πως "η ευρωζώνη αντιμετωπίζει μία συστημική κρίση που ξεκίνησε, απλώς, από την Ελλάδα, επεκτάθηκε στον ευρωπαϊκό νότο και μπαίνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης".

Τώρα, οι αγορές δανείζουν με 7,5% την Ιταλία και την Ισπανία, υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου, απειλούν τη Γαλλία και δυσπιστούν απέναντι στην πιστοληπτική ικανότητα ακόμα και της ίδια της Γερμανίας.

Τώρα, οι "τεμπέληδες 'Ελληνες" δεν χρεοκοπούν επειδή ήταν τεμπέληδες αλλά επειδή τα θεμέλια του ευρώ ήταν σαθρά. Επειδή η συνταγή που εφαρμόστηκε από ΔΝΤ- Κομισιόν και ΕΚΤ ήταν μία συνταγή γραμμένη στο πόδι και με προφανή σκοπό να δοκιμασθεί σε μία ελληνική κοινωνία- πειραματόζωο.

Κι όμως. Κανείς από την "πινακοθήκη ηλιθίων" του πολιτικού και μιντιακού συστήματος δεν θα ζητήσουν ποτέ συγνώμη για όσα έπραξαν τα τελευταία δύο χρόνια. Για τις αφελείς και επικίνδυνες αναλύσεις (!) τους και για το γεγονός ότι προετοίμασαν το έδαφος για την εξόντωση της κοινωνίας, ως πραιτωριανοί της τρόϊκας και των συνεργατών της.

Τώρα που δεν φταίνε οι "τεμπέληδες Έλληνες" αλλά φταίνε και οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, οι Δανοί, οι Γερμανοί και ολόκληρη η ευρωβαβέλ, θα βρεθεί κανείς να ομολογήσει το ιστορικό σφάλμα; Την ιστορική υπερβολή που ζήσαμε;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: