Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

... ο Καραγκιόζης πρωθυπουργός ...

*
*
Πιτσιρίκος
***
*
... το Κολλητήρι υπουργός !!!

Ορκίστηκε χτες η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού του λαού, Λουκά Παπαδήμου. Το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελείται μόνο από 48 υπουργούς και υφυπουργούς, αφού δεν έγινε δυνατό να υπουργοποιηθούν και οι 254 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΆΟΣ, ώστε να μην αρχίσουν από την Δευτέρα το αντάρτικο και τις αποστασίες.

Ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας εξευτελισμένος άνθρωπος -μιας και αποδέχτηκε μια θέση που κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δεχόταν-, αλλά δεν τον πειράζει που είναι ανδρείκελο και δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, αφού είναι αποφασισμένος σε λίγους μήνες να κάνει πλαστική εγχείρηση στο πρόσωπο, να αλλάξει όνομα και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στη Γη του Πυρός.

Αίσθηση έχει δημιουργήσει η είσοδος στη Βουλή 4 βουλευτών του ΛΆΟΣ και οι γνωστοί αναλυτές των πάντων -κρύβοντας τη χαρά τους- προσπαθούν να εξηγήσουν με τάχα μου σοβαρό τρόπο πώς βρέθηκαν τα φασισταριά μέσα στην κυβέρνηση.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: τους βουλευτές του ΛΆΟΣ τους έφερε στην κυβέρνηση το ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ. Ακολουθώντας το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάζουμε και σπάμε στο ξύλο με τα ΜΑΤ όποιον διαφωνεί μαζί μας», το ΠΑΣΟΚ πήγε και ταυτίστηκε με τον Καρατζαφέρη, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Όποιος νομίζει πως ο Βορίδης είναι πιο ακροδεξιός από τον Παπανδρέου και τον Παπουτσή δεν έχει καταλάβει Χριστό.

Δεν υπάρχει ακροδεξιά στροφή στην ελληνική κοινωνία - δεν έγιναν οι Έλληνες φασίστες επειδή η χώρα χρεοκόπησε, ούτε έβαλαν οι Έλληνες τους βουλευτές του ΛΆΟΣ στην κυβέρνηση.

Αυτό μπορεί να το υποστηρίζει κάνας κακομοίρης πρώην νεοφιλελεύθερος αρθρογράφος που πήρε ο ίδιος την ακροδεξιά στροφή για να ικανοποιήσει το λιλιπούτειων διαστάσεων αφεντικών του και να μη χάσει τη δουλίτσα του. Αλλά πώς να ξέρεις τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, όταν δεν τολμάς να βγεις από το σπίτι σου;
Πολύ χρήσιμη για την ανάδειξη των βουλευτών του ΛΆΟΣ ήταν και η συνεχής προπαγάνδα των χουντικών ΜΜΕ. Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν όλοι γιατί τα τρελά αγόρια του ΛΆΟΣ είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και πόσο αθώους σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή η παρουσία τους.

Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ΛΆΟΣ μπήκε στην κυβέρνηση - θα πρέπει να πετάμε από τη χαρά μας. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ξεβρακώνονται μαζί -ο Σαμαράς αποδείχτηκε ο προσκυνημένος φλώρος που φαινόταν ότι είναι- , ενώ οι νταβατζήδες της διαπλοκής παίζουν με αυτήν την κυβέρνηση το τελευταίο τους χαρτί πριν τα τανκς ή τη διαφυγή τους στο εξωτερικό.

Από αύριο θα έχουμε τις δημοσκοπήσεις που θα υποστηρίζουν πως το 100% των Ελλήνων ονειρευόταν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και τον Βορίδη υπουργό αλλά δεν ήξερε πώς να το εκφράσει τόσο καιρό. Γι' αυτό διαδηλώναμε τόσους μήνες: θέλαμε να μπει στην κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό το πανηγύρι των νταβατζήδων των ΜΜΕ, των τραπεζιτών και των παπαγάλων τους δεν θα κρατήσει πολύ. Οι πιο υποψιασμένοι απ' αυτούς θα έχουν ήδη αντιληφθεί πως μόλις έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί.

Μετά τις στημένες δημοσκοπήσεις ακολουθεί η σύγκρουση με την πραγματικότητα. Και θα είναι σφοδρή. Μετωπική. Η κοινωνία βράζει. Και θα τους κάψει.

---
Υπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Εθνικού Σωτήρα Λουκά Παπαδήμου είναι ο Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης ανέκαθεν είχε μια αγάπη στις υποδομές και γι' αυτό κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας με τσεκούρι. Ας μην σπεύσουν οι κακοπροαίρετοι να τον κρίνουν για τις νεανικές του τρέλες - ποιος από εμάς δεν κυκλοφορούσε στα νιάτα του με τσεκούρι στην Ακαδημίας για να ανοίγει κεφάλια;
---
*

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πάντα άκρως ενδιαφέροντα τα κείμενα εδώ.
Καλή συνέχεια στην όλη προσπάθεια.