Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

... πολύς ...πατριωτικός πόνος !!!

*
Ριζοσπάστης
***
*
Είναι ενωμένοι
.
κατά των λαών...
 
*
KAI TO MEGA ερώτημα μας προέκυψε χτες: «Πού το πάνε οι Γερμανοί;»! Λες και οι ...υπόλοιποι, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνηση Παπαδήμου, ΣΕΒ, τραπεζίτες, εφοπλιστές το πάνε αλλού!!!
Σαν όλοι αυτοί να μη στόχευσαν με σαφήνεια και να μην ψήφισαν να πτωχεύσουν οι εργαζόμενοι, να μειωθούν μισθοί, να καταργηθούν Συλλογικές Συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ολοι το ίδιο πράγμα θέλουν, το καλύτερο για τις επενδύσεις και την κερδοφορία των πολυεθνικών και των ανώνυμων εταιρειών. Το ομολογούν και το δηλώνουν με κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο.

Μπορεί, βέβαια, κάποιοι να προτιμούν κάποιες πολυεθνικές και κάποιες τράπεζες περισσότερο από κάποιες άλλες, όμως όσον αφορά τους λαούς πάντοτε τα βρίσκουν: Θέλουν το χειρότερο.

ΠΟΛΥΣ... ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ πόνος μας έχει προκύψει τελευταία, δε νομίζετε; Σχεδόν οι πάντες δηλώνουν αγανακτισμένοι από την εμπλοκή των Γερμανών ή των Ευρωπαίων γενικώς στα ζητήματα της χώρας.
Οι θεσμοί της χώρας ξαναπέκτησαν σημασία (άσχετα με το ότι τους κάνουν λάστιχο για να ψηφίσουν το κάθε μνημόνιο) και ξαναθυμήθηκαν ό,τι είχαν ξεχάσει πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Δε λέμε, καλά τα λογύδρια που ακούμε από εδώ και από εκεί, όμως... δεν πήγε το μυαλό τους σε τέτοιες καταστάσεις όταν ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και όταν εκχωρούσαν εθνική κυριαρχία ακόμη και μέσω του Συντάγματος;

Επειδή δεν τους έχουμε για... ανόητους ούτε για «αδιάβαστους» ούτε για κορόιδα που τους πάσαραν κάποια κείμενα για να τα ψηφίσουν, προφανώς μιλάμε για... υποκρισία ολκής.

Στην περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ. και του Καρατζαφέρη ειδικά δεν το συζητάμε. Αυτό το κόμμα στους ελιγμούς έχει τη χάρη του ...ιπποπόταμου.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: