Τρίτη 22 Μαΐου 2012

... 23% κάτω ο μέσος μισθός του Έλληνα ...


*
stavrosx1
***
*
Ernst & Young: «Χάνει» 23%
.
ο μέσος μισθός στην Ελλάδα, φέτος
*
Αντιμέτωπος με μείωση διαθέσιμου εισοδήματος κατά σχεδόν 23% θα βρεθεί ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα εφέτος, σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε ο ελεγκτικός οίκος Ernst & Young σε συνεργασία με δύο συντηρητικές «δεξαμενές σκέψης» και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
.
Η έρευνα, δημοσιεύτηκε από τον ερευνητικό φορέα «New Direction» μια οργάνωση συνδεδεμένη με την ομάδα του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το βελγικό Οικονομικό Ινστιτούτο «Molinari» και έχει ως αντικείμενο το φορολογικό βάρος για τον «τυπικό εργαζόμενο» στην ΕΕ.
.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, καταδεικνύει ότι οι πραγματικές καθαρές αποδοχές, μετά από φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές και φόρο προστιθέμενης αξίας, αναμένεται να διαμορφωθούν σε 13.167 ευρώ, έναντι 17.024 ευρώ πέρυσι.
.
Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσό για εφέτος διαμορφώθηκε σε 23.690 ευρώ.
---
σχόλιο της "S": ... να το πραγματικό διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης ... και όποιος πιστεύει ότι ο μισθός δεν θα πάει παρακάτω (για όσους φυσικά κατορθώσουν να έχουν ακόμη δουλειά)  παραμένοντας εντός αυτής της "οικονομικής συμμαχίας", πλανάται πλάνην οικτράν ... και το συμπέρασμα βγαίνει και μόνον εκ του αποτελέσματος ... εξάλλου ο χρονιάτικος οικογενειακός οικονομικός απολογισμός είναι αδιάψευστος μάρτυρας και τελικά συνηγορεί και στην εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων ... τα 'πα και αμαρτία δεν έχω ... μεγάλα παιδιά είμαστε άπαντες - και το πεντάκις εξαμαρτείν ουκ... κ.λπ. κ.λπ. ... έρρωσθε ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: