Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

... Αντρέα Φάμπρα: προτροπές προς ανέργους ...


*
πιτσιρίκος
***
*
"Να πάνε να γαμηθούνε όλοι"


Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία -και στον υπόλοιπο κόσμο- το βίντεο που δείχνει την βουλευτή του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, Αντρέα Φάμπρα, να φωνάζει «Να πάνε να γαμηθούνε όλοι», την στιγμή που ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωνε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας. Οπωσδήποτε, ακούγεται κάπως άκομψο να λέει στους ανέργους να πάνε να γαμηθούν μια βουλευτής την οποία ψήφισαν οι άνεργοι για να τους βρει δουλειά.
.
Βέβαια, εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση και κακώς οι πάντες - άνεργοι και εργαζόμενοι- τα έχουν βάλει με την Αντρέα Φάμπρα.
.
Η κυρία Φάμπρα προτρέπει τους άνεργους να πάνε να γαμηθούνε, γιατί αυτή είναι η μόνη δουλειά που θα μπορούν να κάνουν από δω και πέρα για να βγάλουν κάποια χρήματα.
.
Δηλαδή, η κυρία Φάμπρα δεν βρίζει τους άνεργους. Τους δείχνει τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. «Να πάτε να γαμηθείτε επί χρήμασι, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσετε να βγάλετε χρήματα να ζήσετε».
.
(Όσο οι άνεργοι θα αρκούνται στο να εξοργίζονται με τους βουλευτές που ψηφίζουν για να τους βρουν δουλειά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Νέες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να υπάρξουν. Ίσως, όταν η ανεργία φτάσει σε όλη την Ευρώπη στο 40%, να αντιληφθούν οι άνεργοι πως θεωρούνται περιττοί και να αποφασίσουν να δράσουν. Βέβαια, τότε θα είναι αργά.)
... με το δάχτυλο τεντωμένο ως απάντηση στις διαμαρτυρίες ...
***
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: