Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

... όσοι "περισσεύουν", ας πεθάνουν ...


*
stavrosx1
***
*
ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΛΟΓΙΑ
.
ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ: «Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού περιμένοντας την αξιολόγηση των υπαλλήλων της τρόικας, αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της αβύσσου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ» (στο ΒΗΜΑ).


ΕΝΟΨΕΙ ...ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ: «Η νέα κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εταιρικών αναδιαρθρώσεων και απολύσεων (Αλκατέλ, PSA Peugeot Citroen, Air France...) εν μέσω της σοβαρής κρίσης για την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής βιομηχανίας και με την ανεργία να βρίσκεται ήδη σε επίπεδο ρεκόρ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις από το Σεπτέμβριο» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕΤΡΩΝ: «Μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια οικονομία (...) ο αγώνας της χώρας μας να σταθεί όρθια καθίσταται ακόμη πιο δύσκολος, ακόμη πιο οδυνηρός για τους πολίτες (...) το τσουνάμι των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν (...) αποκαλύπτει την κρισιμότητα της κατάστασης» (στο ΕΘΝΟΣ).


Ο ΣΤΟΧΟΣ: «Γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι (...) η κρίση είναι συστημική, αγγίζει το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) θα ήταν επικίνδυνη αυταπάτη να θεωρούν ορισμένοι ότι (...) εμείς θα βγούμε από το "κάδρο" της κρίσης χωρίς την εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων(...) η κυβέρνηση έχοντας τη στήριξη των τριών κομμάτων πρέπει να τολμήσει την οριστική ρήξη (...) αυτό είναι το "μέτρο" αλλά και στόχος» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


ΧΩΡΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»: «Η κυβέρνηση δεν έχει τούτη τη στιγμή καμία άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές δημοσίων δαπανών και άλλα μέτρα αφήνοντας στην άκρη τις "κόκκινες γραμμές"» (στα ΝΕΑ).


ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ... «Δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, ωστόσο η πρακτική (...) είναι κυνικά απλή: Οσοι "περισσεύουν" ας πεθάνουν. Κάπως έτσι γλυτώνει το κράτος χρήμα (...) κάπως έτσι συντελούνται οι οικονομίες κλίμακας. Γι' αυτό τον λόγο το καίριο πλήγμα είναι στον χώρο της υγείας. Εκεί οι παρεμβάσεις έχουν άμεσα αποτελέσματα καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ομπρέλας ενός συστήματος δημόσιας υγείας απλώς πεθαίνουν αβοήθητοι» (στο ΠΟΝΤΙΚΙ).
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: