Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

... "προειδοποιήσεις" για σωστό ξεπούλημα ...


*
Ριζοσπάστης
***
*
Πλιάτσικο με ...διαφάνεια!

       
«Με προσοχή και διαφάνεια» συνιστά να γίνουν οι νέες ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας η χτεσινή «Καθημερινή».
«Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τις τράπεζες, τις ιδιωτικοποιήσεις και το μέλλον διαφόρων ΔΕΚΟ. Είναι επιτακτική η ανάγκη όλες αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν με βάση αντικειμενικά κριτήρια και με πλήρη διαφάνεια», επισημαίνει χαρακτηριστικά στο κύριο άρθρο της και συμπληρώνει: « Θα είναι απολύτως καταστροφικό για την κυβέρνηση, και τη χώρα, να ακολουθηθούν οι "αμαρτωλές" συνήθειες και μεθοδεύσεις του παρελθόντος».
Μόνο ειρωνικά μειδιάματα μπορούν να προκαλούν τέτοιες συστάσεις, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τη στόχευσή τους. Γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι καμία διαφάνεια δεν μπορεί να υπάρξει στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα τις τελευταίες δεκαετίες με τη μεγάλη λεηλασία σε κρατικές επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.
Αλλά πού μπορεί να στοχεύει η συγκεκριμένη παρέμβαση; Γνωρίζουν, μήπως, ότι έχουν «κλείσει» συμφωνίες για τη μοιρασιά της λείας και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν πάρει θέση για την «τελική έφοδο»; «Προειδοποιούν» την κυβέρνηση, που κρατάει το μαχαίρι, να μην «πουλήσει» σε επιχειρηματικούς ομίλους που πιθανά να έχουν προεπιλεγεί, αλλά να το «ξανασκεφτεί» και να στραφεί και σε ανταγωνιστές;
Οποιος και αν είναι ο λόγος που η εφημερίδα μιλά για διαφάνεια, άλλο είναι το ουσιαστικό για το λαό. Και είναι οι ίδιες οι ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί η παραχώρηση της κρατικής περιουσίας σε μονοπωλιακούς ομίλους προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία τους, μόνο νέα δεινά θα φέρει. Ο μόνος τρόπος για να γίνει πραγματικά δική του η κρατική περιουσία είναι να πάρει ο ίδιος την εξουσία.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: