Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

... άνεργε, τρώγε χόρτα !!!

*
902.gr
***
*

Γερμανία: Συμβουλές
στους ανέργους
να γίνουν... χορτοφάγοι!

Καλλιεργείστε τα δικά σας λαχανικά προτρέπουν τους ανέργους στη Γερμανία

«Γίνετε χορτοφάγοι!»... με αυτή τη «συμβουλή» απευθύνεται ο γερμανικός Οργανισμός Ανεύρεσης Εργασίας (ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ) στους ανέργους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με τα ψίχουλα που τους δίνει η πρόνοια.

Σε μπροσούρα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Νομό Πίνεμπεργκ του Αμβούργου και με τη μορφή κόμικ παρουσιάζεται η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας Φίσερ. Ο πατέρας, που έχει χάσει τη δουλειά του και δεν παίρνει επίδομα ανεργίας, πρέπει να κάνει αίτηση για το επίδομα πρόνοιας.

Αποφασίζει μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά να διαγράψουν το κρέας από τη διατροφή τους. «Έτσι κι αλλιώς ήθελα να γίνω χορτοφάγος», δηλώνει περίχαρη η κόρη της οικογένειας, Λάρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα η οικογένεια πουλάει μέσω διαδικτύου παλιά έπιπλα που δεν τα χρειάζεται πια, όπως μια ντουλάπα 11 χρόνων. «Είναι σκέτη τρέλα», αναφωνεί πανευτυχής ο πατέρας μόλις τη φορτώνουν οι αγοραστές, μετρώντας τα χρήματα που του έδωσαν. «Και το καλό είναι ότι δεν θα μας μειώσουν το επίδομα», εξηγεί ο τετραπέρατος γιος Μπεν, «γιατί τα έσοδα από πώληση αντικειμένων οικοσκευής, σε αντίθεση με πίνακες ή κοσμήματα, δεν υπολογίζονται στον καθορισμό του επιδόματος πρόνοιας».

Η μπροσούρα δίνει και άλλες «χρήσιμες» συμβουλές, πέρα από τα διαδικαστικά, όπως να καλλιεργείτε όπου μπορείτε τα δικά σας λαχανικά, να κάνετε ντους αντί να γεμίζετε την μπανιέρα σας, να βάζετε ένα τούβλο στο καζανάκι της τουαλέτας, να ψάχνετε τις προσφορές και να μην ψωνίζετε ποτέ με άδειο στομάχι.

Εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ υπερασπίστηκε το κυνικό αυτό έντυπο με το επιχείρημα ότι «τα θέματα που παρουσιάζει αποτελούν αντικείμενο συζήτησης σε κάθε γερμανική οικογένεια».

Είναι όντως αποκαλυπτικό και δείχνει το πιο στυγνό και απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε κρίση ή όχι, και πεισμώνει ακόμη περισσότερο αυτούς που παλεύουν για την οργάνωση του λαού με στόχο την ανατροπή.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: