Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

... δώστε πέντε λεπτά - κάτι λέει αυτό το κείμενο ...

*
stavrosx1
***
*

«Δεν ελπίζω στην επιείκειά σας,

δε θα λυγίσω

μπροστά στην απειλή

των νόμων»



Την Πέμπτη 31 Ιουλίου, ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, ένας από τους συλληφθέντες (και άγρια βασανισθέντες) κατηγορούμενους για τη ληστεία του Βελβεντού χρησιμοποίησε το δικαίωμα που του προσφέρει το δικαστήριο για απολογία, προκειμένου να κάνει μια πολιτική δήλωση.

Από αυτές εδώ τις σελίδες έχω εκφράσει αρκετές φορές τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις μου απέναντι στην αναρχία, την οποία θεωρώ ανεδαφική, αναποτελεσματική και σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνη για τους κοινωνικούς αγώνες. Θα μπορούσα μάλιστα να σχολιάσω και αρκετά από τα σημεία της συγκεκριμένης πολιτικής δήλωσης.

Δεν μπορούμε όμως παρά να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο, που στέκεται με το κεφάλι ψηλά απέναντί στους δικαστές του, αποφασίζοντας να υπερασπιστεί με κάθε κόστος τις ιδέες του.

Απέναντι σε κάθε φασίστα της Χρυσής Αυγής, σαν τον Μπούκουρα, που θα κλαψουρίζει για λίγη επιείκεια, ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και οι υπόλοιποι σύντροφοί του θα δίνουν μαθήματα ήθους. Γιατί είναι άνθρωποι, με το Α κεφαλαίο ... και κυκλωμένο.

Διαβάστε την πολιτική δήλωση :

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: