Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

... και ο άνεργος "πουλάει" ...

*
stavrosx1
***
*
Το κλικ στο γυμνό
που πουλάει
(και) δημοσιογραφικά


Ο νέος Έλληνας άνεργος απεκδεδυμένος μεταφορικά και κυριολεκτικά

Το γυμνό και το πιπεράτο γίνεται συχνά η ατμομηχανή της δημοσιογραφίας. Μιλάμε για κυκλοφορίες, τηλεθεάσεις, ακροαματικότητες, εσχάτως και για χτυπήματα. Το γυμνό πουλάει ακόμα και όταν «μιλάει» για ανεργία. Όπως και στην περίπτωση του ευρηματικού (και πάντα πλούσιου σε ύλη και σε ιδέες) Lifo. Σε θέμα για τη φωτογραφική δουλειά τού Κωνσταντίνου Καρτελιά πρώτη φωτογραφία είναι μια γυμνή κοπέλα που βουλιαγμένη στον ολόλευκο καναπέ της κρύβει με τα μπράτσα το στήθος της. Τίτλος του θέματος/συνέντευξης «Άνεργοι μέσα στους τέσσερις τοίχους». Το κλικ είναι εξασφαλισμένο. Όχι από ενδιαφέρον του διαδικτυακού επισκέπτη για τους άνεργους – ή τουλάχιστον όχι κυρίως γι’ αυτούς. Η φωτογραφία είναι ο κράχτης για το κλικ και την είσοδο στο θέμα.

Το πρόζεκτ του καλλιτέχνη, που θα εκτεθεί στη Βρετανία, έχει τίτλο «Young Greeks under the economic crisis». Ο Έλληνας νέος, άνεργος γυμνός, απεκδεδυμένος μεταφορικά και κυριολεκτικά. Χωρίς ρούχα, χωρίς ελπίδα, χωρίς αξιοπρέπεια.

Η σημερινή Ελλάδα πόσο πολύ θυμίζει το κλασικό «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» (φωτό). Καταπληκτική ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ για την ανθρώπινη εξαθλίωση την εποχή της οικονομικής κρίσης στην Αμερική. Μπορεί και οι δικοί μας απελπισμένοι νέοι να καταλήξουν στους πολυήμερους χορευτικούς μαραθώνιους για να επιβιώσουν. Προς το παρόν εμφανίζονται ενίοτε και γυμνοί. (Το θέμα της Lifo εδώ).
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: