Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

... για μια "καθαρή" πλατεία ...

*
stavrosx1
***
*
O Τσαουσόπουλος,
ο Άδωνις
και ο Μαραβέγιας
τώρα πάνε πλατεία


Για κάποιους η δημοφιλία και η αναγνωρισιμότητα είναι εργαλείο, η μπέρτα τού Σούπερμαν σαν να λέμε, για να πετάνε στους αιθέρες και να ψεκάζουν κόσμο και κοσμάκη με τις ιδέες τους.

Πάρε παράδειγμα τον Σφακιανάκη, εσχάτως τον Μαραβέγια, πιο εσχάτως τον Τσαουσόπουλο. Ναι, τον Τσαουσόπουλο! Ο οποίος δεν πουλούσε μόνο στα '80s, πουλάει πολύ και σήμερα. Απόδειξη: η εκπομπή του στο Athens DeeJay είναι τρίτη σε ακροαματικότητα με 14,6% μεταξύ των εκπομπών όλων των μουσικών ραδιοφώνων. Χτυπάει ακόμα και τον μέγα τηλεοπτικό εκπομποκατασκευαστή Γρήγορη Αρναούτογλου...

Τέλος πάντων, ο Τσαουσόπουλος (που δήλωσε εκ των υστέρων ΜΗ ρατσιστής) θα μπορεί τώρα, που μάζεψαν τους πρόσφυγες από το Σύνταγμα, «να πηγαίνει σε σοβαρό ραντεβού και να (μη) βλέπει την κουρελαρία» (το παρενθετικό «μη», φυσικά δικό μας). Το ίδιο και ο κύριος Μαραβέγιας: θα μπορεί να φιλάει το κορίτσι του στο παγκάκι (πρέπει απαραιτήτως να είναι του Συντάγματος) και ο κύριος Άδωνις να κυκλοφορεί χωρίς να προσβάλλεται η αισθητική του και χωρίς να βλέπει τα μαγαζιά να μαραζώνουν, αλλά να σφύζουν από αναπτυξιακή δύναμη.

Πλέον, η πλατεία Συντάγματος είναι ελεύθερη για πάσα άλλη χρήση. Παλιότερα - αλλά όχι πολύ παλιά - κρίθηκε κατάλληλη και για αυτοκτονία. Η οποία δεν φάνηκε να ενόχλησε ιδιαίτερα τους κυρίους Τσαουσόπουλο, Μαραβέγια και Γεωργιάδη. Ο πρώτος δεν εμποδίστηκε να πηγαίνει τότε στα σοβαρά ραντεβού του, ο δεύτερος να φιλιέται με το κορίτσι του στα ολοκάθαρα παγκάκια και ο τρίτος να χαίρεται που η εμπορικότητα στα καταστήματα της πλατείας δεν επηρεάζεται από τα αίματα.

Ποιος θυμάται τον συνταξιούχο φαρμακοποιό που αυτοπυροβολήθηκε τον Απρίλιο του 2012 (φωτό) κάτω από ένα δέντρο της πλατείας; Το όνομα του Δημήτρης Χριστούλας. Καμιά σημασία για όλους τους. Το αναφέρω έτσι, εις μνήμην.

Υστερόγραφο: Στοίχημα ότι ο Τσαουσόπουλος θα τσιμπήσει και άλλα νούμερα τώρα που έκανε θόρυβο; (Το «νούμερα» ερμηνεύστε το με όποια δυνατότητα η πλαστικότητα της ελληνικής γλώσσας σας επιτρέπει).
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

1 σχόλιο:

Τυπο-θραύστης είπε...

... καλημέρα Λυγερή ...
... έρρωσο ...