Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

... Μαρία Δεναξά: αυτά έζησα στις Βρυξέλλες ...

*
Μαρία Δεναξά
(ανταποκρίτρια
στις Βρυξέλλες)
***
*
«Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών, χάνει όμως των Ελλήνων και σε λίγο θα τα χάσει όλα»


Όταν κάποιος αφήνει πίσω του τις Βρυξέλλες δεν θέλει και πολύ να πάθει παράκρουση. Κουβαλά μαζί του την αγωνία, την ένταση, τα τελεσίγραφα, τις αλήθειες, τα ψέματα, τις κατευθυνόμενες διαρροές, τους εκβιασμούς, την προσμονή, την απογοήτευση, την κόπωση, την ελπίδα αλλά και τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού προσώπου-περιεχομένου ανθρώπων που από την αρχή είχε θέσει σε καραντίνα.

Στα λίγα λεπτά ηρεμίας που ανελέητα ο χρόνος ροκανίζει μιας και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταιγιστικές, επιχειρώ να δω με ψυχραιμία και ηρεμία την πραγματική ανάλυση των γεγονότων ώστε να πάω παρακάτω. Στις Βρυξέλλες αποστολή μου είναι να μιλάω με ευρωπαίους αξιωματούχους και ξένους συναδέλφους. Μέσα από σύντομες κουβέντες και συζητήσεις καταλαβαίνεις που θέλουν να σε πάνε οι αξιωματούχοι κυρίως. Είναι σαν να ακούς κασέτα προπαγάνδας να παίζει σε επανάληψη μέχρι η πλύση εγκεφάλου να έχει αποτέλεσμα.


Την Τρίτη λοιπόν το βράδυ 7 Ιουλίου, μετά το πέρας «συμμόρφωσης» του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Ολάντ, τον αδύναμο, αλλά χρήσιμο όπως αποδείχθηκε Σάντσο Πάντζα της Μέρκελ, η αυλαία έπεσε με στρατιές παρατρεχάμενων κοινοτικών αξιωματούχων που έσπευσαν να «ενημερώσουν» τους δημοσιογράφους για την επερχόμενη βιβλική καταστροφή.

Για έτοιμο οδικό χάρτη χρεοκοπίας της χώρας μας, μίλησε η εκπρόσωπος υποτιθέμενου «φίλου» της Ελλάδας, ενώ συνεργάτιδα γνωστού Ευρωπαίου Επιτρόπου με ενημέρωσε για την πανέτοιμη ανθρωπιστική αποστολή, με φάρμακα και γάλα που θα μπορούσε να αναχωρήσει την Δευτέρα το πρωί με προορισμό πολλές Ελληνικές πόλεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει κι άλλες ιστορίες για ανυποψίαστους αγρίους.

Ο γνωστός Αρμαγεδδών μπροστά στις περιγραφές φάνταζε παραμύθι.

Δεν ίδρωσε το αυτί μου. Καταλάβαινα ότι εκείνοι αγωνιούσαν και φοβόντουσαν περισσότερο από μένα. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από το γεγονός, ότι είχαν κάνει το « ΟΧΙ » του δημοψηφίσματος χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους (...) Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: